Seahawks Junior Perfection til NCL

Det er få dager igjen til årets NM og NCL, ett av de absolutte høydepunkt i Cheer kalenderen. Åsane Seahawks deltar i år med tre lag, det yngste av dem er juniorlaget Seahawks Perfection. Laget ble etter NM 2017 trent av Natalie Andreassen og Kristine Teigland. Fra i sommer overtok Stian Løvik og Camilla haugen ansvaret for laget, og dermed også kvalifisering og oppkjøring til årets mesterskap.


Bildet: Camilla Haugen, ung trener med suksess

Perfection deltok i høst på Norwegian Open og kvalifiserte seg der til NCL i kategorien All Girls. Siden da fikk laget en ny gutt på laget å kvalifiserte seg igjen til NCL under Jule Cup 2017, da i kategorien Coed, der deltagerne er av begge kjønn. Trener Camilla Haugen (17) er både trener for juniorlaget og utøver på senior. Tross sin unge alder har hun mange år bak seg i Seahawks, og deltar på NM/NCL for 5 gang, men i år deltar hun for første gang som trener.
Camilla selv sier hun selvfølgelig kjenner på spenningen, men laget hun trener er engasjert og har jobbet hardt inn mot mesterskapet. Det er kjekt å kunne få jobbe med utøvere som er motiverte og som ønsker å utvikle ferdighetene sine videre, sier hun.

Bildet: Perfection etter Winter Open

Både utøvere og trenere har hatt travle uker i oppkjøringen. Foruten faste treninger og egentrening har det blitt to helger med fullt mattegulv. Hovedfokus har vært terping på detaljer, og telling, mye telling sier Camilla. I konkurranser er det små detaljer som skiller lagene når poengene deles ut, så her må alle de 22 på mattene være samkjørte når det virkelig gjelder. Perfection er et ungt lag der utøverne er fra 13 til 15/16 år. I NCL deltar de på Junior Coed Median, som er på Level 3 nivå.

Et siste spørsmål, hva er målet for årets mesterskap?
Svaret fra treneren kommer kjapt: «Målet i er å kjøre en rutine som utøverne selv skal være fornøyd og stolt av å gjennomføre.»